NaslovnaKontaktirajte nasEnglish

PREPORUKE LEKARA

dr Dragan Ivanov


MIŠLJENJE O PRONALASKU ZA HEMOROIDALNU BOLEST

mr sc. med. dr Dragan Ivanov, specijalista interne medicine


Smatra se da oko trećina ljudi koji vode savremeni život ima ovaj zdravstveni problem.

U nastanku hemoroidalne bolesti učestvuju mehanički, cirkulatorni i zapaljenski faktori. Hemoroidi najčešće nastaju kao posledica naprezanja pri pražnjenju creva usled rastezanja struktura analne regije, neredovne stolice, dugotrajnog sedenja i preteranog naprezanja mišića trbušne duplje. Kod žena, hemoroidi se mogu javiti u toku trudnoće i posle porođaja.

Najznačajnija i najčešća komplikacija je tromboza hemoroidalnih vena, praćena upalom, koja inače i pravi najviše tegoba.

Jedan od najznačajnih provocirajućih faktora je nefiziološko rastezanje mišićnih vlakana i zidova krvnih sudova analnog predela. To vodi stvaranju uslova za nastanak hemoroidalne bolesti. Javljaju se brojne mikrotraume zidova krvnih sudova i prodora bakterija kroz nastale defekte. Kao rezultat toga, javlja se tromboza i zapalenje hemoroidalnih vena, što se ispoljava bolom, krvarenjem i drugim tegobama koje prate hemoroidalnu bolest.

Ovaj jednostavni, ali efikasni pronalazak sprečava rastezanje krvnih sudova i mišićnih vlakana ove regije prilikom pražnjenja creva, čime sprečava oštećenje hemoroidalnih vena i nastanak infekcije, a to su upravo oni faktori koji u značajnom procentu učestvuju u nastanku hemoroidalne bolesti.


Novi Sad, 12. novembar 2009.Dr med.


MIŠLJENJE O PRONALASKU ZA HEMOROIDALNU BOLEST

Dr med. (ime poznato redakciji)

Kao lekar sa dugogodišnjom praksom znam koliko je problem hemoroidalne bolesti velik tj. koliko je težak za moje pacijente koji se dugo i na razne načine leče i zalečuju. U skladu sa današnjim znanjima o uzrocima, terapija hemoroida je raznovrsna i kombinovana, uključuje negu analne regije, primenu zaštitnih masti, regulaciju probave - unos hrane koja je bogata vlaknima - pre svega redovno uzimanje voća, povrća, veće količine tečnosti, izbegavanje začinjene hrane, fizička aktivnost, pa sve do manjih ili većih hirurških procedura.

Jedan od uzroka svakako je vezan za pritisak tokom defekacije i napinjanje muskulature poda karlice. Znajući i za ovaj faktor nastanka hemoroidalnih čvorića, iznenadio sam se Vašim inovativnim i jednostavnim izumom. Odlučio sam da ga oprobam na nekolicini svojih pacijenata i moram vam reći da je uz ostale elemente terapije doprineo bržem povlačenju i manjem krvarenju čvorića. Naime, kod svih bolesnika koji su istrajali na upotrebi daske za sedenje došlo je do znatnog smanjenja simptoma i znaka bolesti. To su sve moji dugogodišnji pacijenti sa dokazanim hemoroidima. Pošto sam veoma zadovoljan odlučio sam da Vas pohvalim i napišem Vam ovo mišljenje. Čak, mislim da bi se Vaša daska za hemoroide mogla primenjivati i preventivno npr. kod trudnica, pošto je poznato da je ova bolest usko povezana sa trudnoćom, jer se u trudnoći remeti i hormonski status i statika celog tela i povećava se pritisak u hemoroidalnom spletu, te hemoroidi tada iskaču ili se prvi put pojavljuju.


Novi Sad, 08. april 2009.

100% zadovoljnih, 0% reklamacija | Poručite ovde
Plaćanje pouzećem, PayPal-om ili kreditnim karticama!